Gastouder

Met gastouderopvang maakt uw kind een goede start. Het is kleinschalig, persoonlijk en daarmee het meest liefdevolle vorm van kinderopvang. Uw kind krijgt de aandacht die het nodig heeft. Heeft u een of meerdere kinderen tussen 0 en 13 jaar en zoekt u opvang middels gastouderopvang, dan helpt gastouderbureau Kokie u daarbij verder. Gastouderbureau Kokie neemt uitgebreid de tijd om uw eisen, wensen en verwachtingen in kaart te brengen. Aan de hand van deze gegevens kijken wij of één van de door ons zorgvuldig geselecteerde gastouders bij u past, of gaan we voor u op zoek naar een geschikte gastouder. Uiteraard is het ook mogelijk uw eigen oppas bij ons te registreren.

Gastouderopvang is al mogelijk vanaf slechts een paar uren opvang per week. Daarnaast betaalt u bij Gastouderbureau Kokie bureaukosten. U vindt onze tarieven bij het kostenoverzicht, of neemt u contact met ons op voor een passende offerte. De genoemde tarieven zijn bruto, mogelijk komt u in aanmerking voor Kinderopvangtoeslag.

Voor verdere informatie over onze werkwijze, verwijzen wij u naar ons Informatieboekje. Uiteraard kunt u ook geheel vrijblijvend contact met ons opnemen, wij staan u graag te woord!

Hoe werkt het?

U schrijft zich in middels het inschrijfformulier op onze website. Wij nemen dan contact met u op om gezamenlijk de opvang van uw kind(eren) te bespreken. Aan de hand van de wensen wordt actief gezocht naar gastouders bij u in de buurt.

Is voor u de geschikte gastouder gevonden dan zal een bemiddelingsmedewerker van Kokie een afspraak maken voor een koppelingsgesprek op de gekozen opvanglocatie. Tijdens dit koppelingsgesprek wordt de risico- inventarisatielijst ingevuld en helpt de bemiddelingsmedewerker u en de gastouder met alle contractuele en administratieve zaken rondom de opvang. De kinderopvang wordt geformaliseerd en indien van toepassing komt u in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

Kwaliteit, Veiligheid en Gezondheid

Kwaliteit in gastouderopvang is voor gastouderbureau Kokie belangrijk. Kwaliteit komt tot uiting in de voorselectie van gastouders, in de inrichting van de opvanglocatie, en de handreiking van uitdagend (spel)materiaal en zorg voor een smakelijke en gezonde maaltijd.

Het waarborgen van veilig en gezonde kinderopvang komt bij gastouderbureau Kokie op verschillende manieren tot uiting. Zo zal jaarlijks de risico- inventarisatie en evaluatie plaatsvinden.

Daarnaast controleren wij de aanwezigheid van een verklaring omtrent gedrag van de gastouder en aanwezige volwassen huisgenoten. Ten slotte waarborgt gastouderbureau Kokie dat gastouders die zijn aangemeld de beschikking hebben over de juiste diploma’s en certificaten, zoals het EHBO voor kinderen.

Wij streven ernaar om jaarlijks het functioneren van onze gastouders te evalueren middels een persoonlijk gesprek. Van u als ouder wordt verlangt de kinderopvang gedurende de tijd zo goed als mogelijk te blijven aanschouwen. Zo blijft de veiligheid van uw kind goed gewaarborgd.

Wat het Kost

U betaalt bij gastouderopvang voor de daadwerkelijke opvanguren. Het uurtarief van de gastouder is afhankelijk van de opvanglocatie en ervaring van de gastouder. De bureaukosten zijn vanaf 55 per maand!

Bij opvang aan eigen huis verdient de gastouder minimaal het minimum uurloon afhankelijk van de leeftijd en werkervaring. Het minimum uurloon is inclusief vakantiegeld, in 2018 is dat vastgesteld op €9,82 per uur. De richtprijzen voor opvang bij gastouder in huis liggen tussen €5,91 en 7,50 per uur, per kind. In 2019 krijgt u daar maximaal €6,15 per kind, per uur van vergoed door de overheid.

Gastouderbureau Kokie heeft een wettelijke kassiersfunctie. De facturatie en betaling van de kosten voor de gastouderopvang moet op grond van de wet via het gastouderbureau verlopen. De vraagouder mag de gastouder daarom niet rechtstreeks betalen.

Kinderopvangtoeslag

Als ouder heeft u recht op kinderopvangtoeslag. Dit betekent voor U als vraagouder een teruggave in de opvangkosten van maximaal € 6,15 per kind, per uur. Deze teruggave is afhankelijk van het verzamelinkomen van u en uw partner.

Ook als een familielid zoals oma of opa, oom of tante, op de kinderen past, heeft u als vraagouder recht op kinderopvangtoeslag. U kunt dan het familielid een vergoeding geven voor het oppassen. De oppas moet er wel rekening mee houden dat deze vergoeding belastbaar inkomen is en dat dit van invloed kan zijn op de hoogte van eventuele uitkeringen of inkomensafhankelijke toeslagen (zoals zorg- of huurtoeslag).

Voorwaarde om aanspraak te kunnen maken op kinderopvangtoeslag is wel dat vraagouder en gastouder ingeschreven staan bij een gastouderbureau. Het gastouderbureau zorgt er middels controlerende huisbezoeken en evaluatiegesprekken voor, dat de kwaliteit van de kinderopvang gewaarborgd blijft.

Ook dient de gastouder geregistreerd te staan in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Om opgenomen te worden in het LRKP moet de gastouder in het bezit zijn van een certificaat EHBO of EHBO aan kinderen. Verder dient hij/zij een diploma te hebben van een van de opleidingen die op de lijst staan van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn.

Aanmelden Vraagouder

Contacteer ons

Kom in contact met ons door het onderstaande formulier in te vullen of te bellen met : 0616821012 / 0614392061